dilluns, 15 de febrer del 2010

CMS (Content Management Sistem)


Un CMS (Content Management System) és una aplicació informàtica utilitzada per crear, editar, gestionar i publicar contingut digital en diversos formats. Aquest gestor de continguts genera pàgines dinàmiques interectuant amb el servidor per generar la pàgina web que vol l'usuari, amb el format predefinit i el contingut extret de la base de dades del servidor. Això ens permet gestionar, sota un format determinat, la informació del servidor, reduint el tamany de les pàgines per agilitzar la seva descàrrega i reduint el cost de gestió del portal respecte a una pàgina estàtica. Aquests gestors sempre funcionen en el servidor web en que està allotjat el portal, i l'accés a aquest es realitza generalment a través del navegador web, i es pot requerir l'ús d'una FTP per pujar el contingut.


Com podem veure en la imatge superior, aquesta aplicació té un seguit d'avantatges, com per exemple la facilitat d'accés a la publicació de continguts a un nombre major d'usuaris. Permet que sense coneixaments de programació ni maquetació, qualsevol persona pugui indexar contingut a portal. A més la gestió dels usuaris és més dinàmica, i el cost de gestió de la informació molt inferior ja que s'elimina un esglaó de la cadena de publicació, el maquetador. L'actualització i reestructuració del portal són molt més senzilles al tenir els continguts estructurats en una base de dades estructurades en el servidor.

Així doncs, veiem que aquesta aplicació és un gran avenç amb gran quantitat d'avantatges que ens permet el propi control i ens facilita la publicació del contingut en diferents editors.